Det här är Sofie!

Hej! Det är jag som är Sofie Werner, tillsammans med Simona Hrstkova driver jag bloggen Strövtåg! Vi vill dela med oss av våran glädje, entusiasm och erfarenhet av fjäll, skidåkning, matlagning – det bästa med livet ute helt enkelt! Jag hade äran att träffa Simona under min fjälledarutbildning, där upptäckte vi att vi delade mycket av passionen för fjäll, nyttan av lugnet efter några dagar ute och att livet är för kort för att inte njuta också!

IMG_2016

Till vardags bor jag i min lilla hydda i Handöl och jobbar som Tv-fotograf med mitt produktionsbolag.  Efter att ha jobbat 13 år för Svt med bland annat Mitt i naturen, Plus, Uppdrag granskning, Go kväll, diverse barnprogram och en hel del samiska tv-prgoram så har jag börjat jobba mer på att slippa resa och istället visa människor min bakgård – fjällen runt Handöl, Storlien och södra Årefjällen.

Jag är uppvuxen i Östersund vid Storsjöns strand och var i släktens stuga i Storlien redan när jag var några månader.  Närheten till fiske, fjäll och snörika vintrar  har omedvetet präglat mig. Vilken lyx att ta på sig skidorna vid dörren och gå rakt ut på fjället! Eller sitta hemma på bron och se hur fisken vakar på sjön!

Efter ännu mer kringflackande liv som fd. elitspelare i Badminton har jag nu lagt racketen på hyllan och lämnat allt vad prestationer heter bakom mig. Istället njuter jag av lugnet på fjället och att utforska vardagsäventyret! Jag vill inspirera och visa att det är lätt att ta sig ut i naturen och att skogen, fjället och älven kan vara en del av vardagen. Ofta tjatar jag om min bästa hashtag, #everydayadventure! Är det svårt att komma ut och krävs mycket så slutar det istället med känslan av ett oövervinnerligt projekt och man tar sig inte ut. Naturen ska vara lättillgänglig!

För att njuta av fjällen krävs kunskap, erfarenhet och ödmjukheten i att det är naturen som styr. Det fina med fjällen är att dom gör inte skillnad på vem du är, vilket yrke du har  eller vilken status du har i samhället- fjällen är till för alla!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s